Terug naar Nieuws

Schooljeugd in Plaggenhut Siep&Co

Woensdag 15 november 2023 hebben leerlingen van groep 8 van cbs de 7-Sprong uit Oude Pekela letterlijk en figuurlijk kunnen beleven hoe kinderen in de regio Oost Groningen ruim 200 jaar geleden hebben moeten wonen en leven. In en rond de plaggenhut op het terrein van Siep&Co kregen ze een rondleiding plus tekst en uitleg van de vrijwilligers. 
Hoogtepunt daarbij was het aantrekken van kinderkledij uit de tijd van toen, waarna ze samen op de foto gingen. Vóór de verkleedpartij keken de leerlingen naar een film met de titel ‘Het verhaal van Pekela’, waarin het ontstaan van de drie Pekelder dorpen wordt verteld. Na de rolprent werd de
groep rondgeleid langs de draaiende, strokarton gerelateerde machines van Siep&Co. Daarbij kregen ze uitleg waarom juist Oude Pekela met in totaal 9 stoomstrokartonfabrieken (1960) hèt papierdorp van West-Europa kon worden.
Overigens heeft Siep&Co ook de rest van de Pekelder basisscholen uitgenodigd om met de bovenbouw leerlingen langs te komen voor de beleving van een stukje regionale geschiedenis.
Op de middelbare school wordt in de regel
minder aandacht besteed aan de historie van de eigen woonplaats, maar ook zij zijn natuurlijk van harte welkom.

Schooljeugd in Plaggenhut