Terug naar Nieuws

Fietstocht Siep&Co

OUDE PEKELA - Zaterdag 26 augustus 2023 werd de eerste Siep&Co fietstocht verreden. Tussen 9.30 uur en 10.30 uur kon er bij Siep&Co worden gestart. Een kleine 50 deelnemers reden, onder prima weersomstandigheden, deze 1e fietstocht van ongeveer 45 km, waarbij gebruik werd gemaakt van fietsknooppunten.

De route ging vanuit Oude Pekela via de Wedderweg richting camping Wedderbergen, Bellingwolde naar Oude schans waar het Vestingmuseum gratis kon worden bezocht. Vele fietsers maakten hier gebruik van. In het museum zijn vele voorwerpen te zien die in Oude Schans waren opgegraven. De geschiedenis en het ontstaan van deze schans wordt uitgebreid naar voren gebracht (voor liefhebbers van deze geschiedenis is het een aanrader om er eens te gaan kijken!). Tevens was er een (verkoop)tentoonstelling van schilderijen, gemaakt door Anton Heyboer en Erika Stulp.

Na het bezoek aan het museum stapten de deelnemers weer op de fiets om na ongeveer 200 meter een verzorgingspost aan te doen. Hier kon men o.a wat drinken en een broodje knakworst nuttigen. Tevens kon er een spelletje worden gespeeld door een glijdende “muis” met een knuppel te raken. Dit leek makkelijker dan het was, maar weinig mensen sloegen raak.

De tocht werd vervolgd richting Klein Ulsda, Beerta en Winschoten om vervolgens weer terug te keren bij Siep&Co aan de Hendrik Westerstraat 22 te Oude Pekela. 

Fotoimpressie: Freddy Stötefalk (prachtigpekela.nl)

Spelletje
Inschrijfbalie
Deelnemers fietstocht